Олександр Вельбівець взяв участь у колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області

18 жовтня 2016, 18:25
Олександр Вельбівець взяв участь у колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області 18 жовтня 2016 року проведено засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області за участю представників органів влади, роботодавців і соціальних партнерів, в ході якого розглянуто результати роботи органів Пенсійного фонду України в Черкаській області за підсумками дев\'яти місяців цього року.

В роботі колегії та обговоренні питань порядку денного взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Начальник головного управління Фонду в Черкаській області Світлана Зінник зазначила, що в області на обліку перебуває 416 260 пенсіонерів. Середній розмір пенсійних виплат станом на перше жовтня становить 1 612,83 грн. Видатки головного управління за 9 місяців 2016 року — 5 740,5 млн грн. Фінансування пенсійних виплат здійснено своєчасно та у строки, встановлені чинним законодавством.

Окрім того, вона проінформувала про реалізацію у 2016 році завдань, визначених Стратегією модернізації Пенсійного фонду України, схваленої рішенням Уряду 14 вересня поточного року.

Під час заходу обговорено ефективність роботи Звенигородського, Уманського та Чигиринського управлінь, які утворені у результаті об\'єднання.

Водночас учасники колегії обговорили питання взаємодії органів Пенсійного фонду в Черкаській області з Федерацією профспілок області та обласним об’єднанням організацій роботодавців щодо впровадження основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин на Черкащині; про результати перевірок органами праці та соціального захисту населення дотримання вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій і здійснюваних заходів щодо усунення виявлених порушень та попередження їх виникнення.

За результатами колегії підбито підсумки, начальникам підвідомчих управлінь поставлено завдання, спрямовані на досягнення до кінця року позитивних результатів роботи щодо зменшення боргів і наповнення бюджету Пенсійного фонду області.