Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Уманщину

17 жовтня 2016, 18:07
Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Уманщину12 жовтня 2016 року відбувся першосвятительський візит Святійшого Патріарха Філарета на Уманщину. Візит приурочений святкуванню 250-літнього ювілею храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в селі Городецьке.

Під час перебування на Уманщині Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета супроводжували Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова районної ради Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Віталій Олійник, представники духовенства, громадськість Уманщини.

Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на УманщинуУ рамках візиту Святійший Владика разом із архієреями, представниками влади, козацтвом та громадою вшанували пам’ять українських героїв, ватажків Коліївщини – Івана Гонти та Максима Залізняка та поклали квіти до пам’ятника цим борцям за волю України, який споруджено в місті Умань.

Біля входу до храму Покрови Пресвятої Богородиці у селі Городецьке Святійшого Владику зустріла численна місцева громада та віряни, які прибули на Патріарше богослужіння.

О 10 годині розпочалася Патріарша Божественна літургія, приурочена 250-літньому ювілею Покровського храму у Городецькому.

На Малому вході Святійший Патріарх Філарет нагородив настоятеля храму протоієрея Миколая Солов’я хрестом із прикрасами.

Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на УманщинуЗа богослужінням молилися прочани з різних куточків Черкаської єпархії, мешканці села Городецьке, а також керівники Уманського району, депутати Уманської районної ради, інші посадовці. Всі, хто прибув цього дня на богослужіння, молитовно прославили Господа Бога та Пресвяту Богородицю, на честь якої споруджено храм у Городецькому.

Предстоятель Церкви привітав громаду зі святом та звернувся з повчальним словом. Також Святійший Владика нагородив церковними орденами та грамотами благодійників Уманського краю, які найбільше спричинилися до розбудови Помісної Української Православної Церкви. Серед нагороджених - Городецький сільський голова Валентина Вишнівська, депутат районної ради, керівник фермерського господарства «Агрофірма «Базис» Володимир Осадчий та інші.

Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на УманщинуПісля завершення всіх урочистостей митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан подякував Предстоятелю Київського Патріархату за первосвятительський візит на Уманщину. Також митрополит Іоан висловив вдячність архієреям, духовенству, представникам влади та вірянам за те, що прибули в Городецьке, аби молитовно розділити радість свята.

На виході з храму Святійший Патріарх Філарет поспілкувався з місцевими ЗМІ.