Валентин Тарасенко взяв участь у заходах з нагоди Дня захисника України

14 жовтня 2016, 17:53
Валентин Тарасенко взяв участь у заходах з нагоди Дня захисника України14 жовтня 2016 року в обласному центрі пройшли урочисті заходи з нагоди Дня захисника України. Участь у них взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Насамперед керівники області і міста у Соборному парку поклали квіти до пам’ятного знака – Хреста воїнів, що встановлений на честь загиблих в АТО.

Потім вшанування захисників України продовжилось урочистою багаточисельною ходою центральною частиною міста. Її учасники під звуки маршу військового оркестру вирушили з Соборної площі. На чолі колони курсанти-рятувальники несли портрети загиблих на Сході черкасців. У строю – волонтери і мешканці міста, демобілізовані учасники і ветерани АТО, рідні і близькі героїв-земляків, які віддали своє життя за те, щоб війна не докотилася до берегів Дніпра. Завершували колону військові – представники нинішнього покоління захисників держави. Валентин Тарасенко взяв участь у заходах з нагоди Дня захисника України

Під час ходи її учасники зробили коротку зупинку біля меморіалу воїнам-афганцям, біля стели Борцям за волю України всіх часів, меморіалу Героям Другої Світової війни, де керівники обласної і міської влади, представники громадськості поклали квіти.

Урочистості продовжились на майдані біля Свято-Троїцького собору.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко привітав присутніх зі святом захисника України, наголосивши на його глибинних коріннях з часів українського козацтва, та запропонував пом’янути борців і захисників українського народу хвилиною мовчання. Валентин Тарасенко взяв участь у заходах з нагоди Дня захисника України

Потім багатьом учасникам АТО та волонтерам вручено почесні відзнаки та грамоти.

На завершення урочистих заходів відбулася церемонія закладення каменю, на місці якого буде встановлено пам’ятний знак на честь загиблих земляків-воїнів АТО.