Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань Черкащини

12 жовтня 2016, 21:39
Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань Черкащини12 жовтня 2016 року продовжилось пленарне засідання дев’ятої сесії обласної ради, яке провів голова обласної ради Олександр Вельбівець.

У ході розгляду порядку денного депутати підтримали проект рішення про перерозподіл та використання коштів для надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету. Заслухавши інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко, схвалили питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2016 рік».

Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань ЧеркащиниОкремим блоком розглянуто екологічні питання. Заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Людмила Довга інформувала присутніх про території та об’єкти природно-заповідного фонду, а потім депутати, підтримавши це рішення, також надали погодження на користування ділянками надр ПАТ «Українська залізниця» і КП «Управління водопровідно-каналізаційного господарства», гірничого відводу для розробки родовищ – ТОВ «Монастирищенський цегельний завод» і ТОВ «Черкаси-кар’єр».

Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань ЧеркащиниНаступними схвалено питання управління майном обласної комунальної власності. Зокрема, рішенням сесії створено КП «Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради»; затверджено Порядок проведення конкурсного відбору керівників підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області та підтримано рішення про передачу і оренду майна комунальної власності.

Депутати заслухали інформацію в.о. генерального директора ОКП «Фармація» Валентини Ніколенко про підсумки фінансово-господарської діяльності підприємства за перше півріччя 2016 року.

Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань ЧеркащиниСесією підтримано рішення про перейменування ряду сільських рад і населених пунктів області, розглянуто низку звернень депутатів обласної ради до керівництва держави. Останні, за винятком рішення про недопущення ліквідації (закриття) чи реорганізації обласних комунальних закладів охорони здоров’я без проведення громадських слухань та загальних зборів громадян за місцем проживання, поданого депутатом Олегом Баштаном, набрали необхідну кількість голосів депутатів.

Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань ЧеркащиниНе підтримано також депутатський запит депутата Володимира Волковича до керівників області щодо реакції обласної влади на проблематику Канівської ГАЕС.

Та найбільше часу і емоційних баталій зайняв розгляд питання порядку денного щодо створення Національного природного парку «Холодний Яр». Адже на сесію прийшло кілька десятків активістів та мешканців сіл, щоб висловити протест щодо створення парку.

До початку розгляду питання голова обласної ради зібрав голів фракцій для консультацій та узгодження позицій і пошуку компромісу, щоб обговорення і схвалення рішення не перейшло у нове протистояння.

Дев’ята сесія обласної ради завершила свою роботу, прийнявши рішення з низки життєво важливих питань ЧеркащиниКерівник фракції « Українське об’єднання патріотів –УКРОП» Андрій Сегеда зазначив, що підготовлене їхньою фракцією звернення від імені депутатів Черкаської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Міністерства АПК, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Черкаської облдержадміністрації стосується недоцільності створення національного природного парку «Холодний Яр» на території Кам’янського району. за його словами, при підготовці тексту звернення спиралися члени фракції саме на думку громад навколишніх сіл.

Іншу думку озвучили представники фракції ВО «Свобода», які виступають за створення такого парку.

Після цього до уваги депутатів було запропоновано спільно узгоджене, відредаговане звернення, в якому зазначено: «щодо неприпустимості створення парку на територіях Чигиринського і Кам’янського районів без погодження з місцевими громадами».

Така редакція дала змогу підтримати звернення більшістю голосів депутатів.

Дев’ята сесія завершила свою роботу.