Депутати Чигиринської районної ради значну частку питань сесії приділили прийняттю медичних програм

17 березня 2016, 11:16
Депутати Чигиринської районної ради значну частку питань сесії приділили прийняттю медичних програм16 березня 2016 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання сесії Чигиринської районної ради VII скликання.

У роботі сесії взяли участь сільські голови району, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості та політичних сил.

В ході засідання депутати внесли зміни до Регламенту районної ради та бюджету на 2016 рік. Прийняли цілий ряд медичних програм, а саме: програму «Цукровий діабет» на 2016 рік, «Медичні кадри» на 2016-2017 роки, цільову соціальну Програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки, районну Програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2016-2020 роки та Програму розвитку паліативної допомоги на 2016-2020 роки.Депутати Чигиринської районної ради значну частку питань сесії приділили прийняттю медичних програм

Також на сесії заслухано звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік, з яким ознайомив присутніх начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Федченко.

Особливу увагу депутати приділили розгляду питання прийняття комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву (лікарських засобів та засобів медичного призначення) щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016 – 2017 роки, адже програма викликала бурхливе обговорення у депутатів щодо визначення джерел її фінансування.

Було розглянуто питання щодо реформування друкованого засобу масової інформації та редакції газети «Чигиринські вісті» та затверджено Положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги громадянам району.

Після тривалих дебатів депутати не підтримали внесення змін до Програми розширення поінформованості населення, підтримки газети «Чигиринські вісті» в Чигиринському районі на 2015-2016 роки.

Всі інші запропоновані рішення з обговорюваних питань було прийнято. Голосування проводилося поіменно.