Постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства підтримала проекти рішень на пленарне засідання сесії

16 березня 2016, 17:21
Постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства підтримала проекти рішень на пленарне засідання сесіїСвоє засідання 16 березня 2016 року постійна комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства розпочала із заслуховування звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік та проекту змін до обласного кошторису на 2016 рік.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко, звітуючи про виконання бюджету минулого року, все ж більше уваги і часу приділила наступному питанню – проекту змін до цьогорічного кошторису.

Зокрема, вона повідомила, що вони викликані внесеними змінами до Бюджетного кодексу, у частині міжбюджетних трансфертів, надходжень екологічного податку, необхідністю розподілу вільного залишку, змінами бюджетних призначень по головних розпорядниках коштів в межах визначених показників обласного бюджету та іншими.

Окрім того, у проекті зазначено, що у 2016 році міжбюджетні відносини з обласним бюджетом мають і бюджети об\'єднаних територіальних громад.

Враховуючи вільний залишок загального фонду та залишок бюджету розвитку спеціального фонду, пропонується направити кошти для створення та забезпечення функціонування на базі Черкаського обласного контактного центру відділу „Центр допомоги учасникам антитерористичної операції“.

Перерозподіл коштів планується здійснити управлінню освіти і науки облдержадміністрації на капітальний ремонт котельні з встановленням твердопаливних котлів Смілянської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату; для підготовки та участі збірної команди школярів у фінальній частині V Спортивних ігор України; управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА – для придбання екіпіровки спортсменам, учасникам Чемпіонату Європи та Світу і придбання спортивного знаряддя, взуття, одягу для спортсменів-ліцензіатів XXXI Олімпійських та XV Параолімпійських ігор.Постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства підтримала проекти рішень на пленарне засідання сесії

Виділяються кошти Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації на придбання обладнання, меблів та інвентарю для перинатального центру КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» , а також на реконструкцію музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка тощо.

Проектом рішення передбачено низку інших змін, які члени комісії підтримали голосуванням.

Серед інших питань порядку денного комісії було обговорено ряд профільних. Одне із них стосувалося виконання рішення обласної ради № 5-2/VI від 29.04.2011 «Про програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки».

Інформував начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко.

Постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства підтримала проекти рішень на пленарне засідання сесіїЧлени комісії погодилися із змінами до рішення обласної ради від 29.04.2011 №5-2/VI ,,Про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2016 роки» та підтримали проект рішення «Про щорічний обласний конкурс з благоустрою населених пунктів області «Територія комфорту», метою якого є поліпшення благоустрою населених пунктів і забезпечення громадського порядку.

На завершення своєї роботи члени комісії заслухали інформацію щодо виконання обласної програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2013-2015 роки.