Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити

14 березня 2016, 19:34
Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити14 березня 2016 року в обласній філармонії проведено урочисту академію з нагоди 95-річчя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

А розпочалися заходи хореографічним привітанням від народного самодіяльного ансамблю танцю «Черкащанка», який є мистецьким брендом університету, що його підготував художній керівник ансамблю, Заслужений працівник культури України Валентин Луценко.

Присутнім у залі продемонстровано фільм про віхи становлення і розвитку навчального закладу впродовж майже століття, а потім на сцену для виступу було запрошено ректора університету, доктора економічних наук, професора Олександра Черевка. Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити

За словами Олександра Володимировича, навчальний заклад за період роботи підготував більше 50 тисяч спеціалістів для різних галузей економіки та сфер суспільного життя. А нинішнього навчального року у виші навчаються понад 6 тисяч студентів.

Естафету виступів було передано Віктору Ющенку, Президенту України у 2005-2010 рр., голові Наглядової ради Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького.Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити

Відзначаючи велику роль професорсько-викладацького колективу у творенні високоякісної освіти, він зазначив , що з п’ятдесяти чотирьох спеціальностей, що їх нині опановують студенти в навчальному закладі, який носить ім’я першого державотворця Богдана Хмельницького, випускники отримують найголовнішу спеціальність свого життя – бути українцями.

Серед почесних гостей до слова також було запрошено Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, який оголосив вітальну адресу та вручив ряду працівників університету почесні відзнаки.Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити

Оплесками зустріли присутні голову обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка та голову обласної ради Олександра Вельбівця.
Вітаючи ювілярів зі святом, Олександр Іванович, зокрема, наголосив:

– За 95 років свого існування університет зробив вагомий внесок у розвиток освіти, науки і культури України і став не лише визначним освітнім, але і науковим та культурним центром Шевченкового краю. Ваш внесок в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити. Впродовж десятиліть у стінах університету формувалися власні наукові та культурні традиції, що свідчать про вашу самобутність та унікальність, і країна вдячна вам за десятки тисяч висококваліфікованих випускників.

«Особливо хочу відмітити ту важливу роль, яку відіграє колектив університету у процесах національного відродження та громадського виховання молоді на державницьких традиціях українського народу», – підкреслив Олександр Іванович.

За успіхи у підготовці висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди 95-ї річниці університету керівники області вручили колективу університету Почесну грамоту облдержадміністрації та обласної ради. Таку ж Почесну грамоту отримала доцент кафедри біології та біохімії, кандидат біологічних наук Тетяна Мельник.Олександр Вельбівець: Внесок університету ім. Б.Хмельницького у розвиток області і держави в цілому настільки вагомий, що суто роками його не оцінити

Окрім того, з нагоди ювілею Олександр Вельбівець нагородив Почесними грамотами обласної ради доцента кафедри екології та агробіології, кандидата біологічних наук Володимира Конограя і головного бухгалтера університету Тетяну Платошкіну за сумлінну працю і високий професіоналізм.

Варто зазначити, що на урочистостях колектив з нагоди ювілею вітали міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, колеги: ректори вищих навчальних закладів – партнерів Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, посадовці органів виконавчої влади, голова Ради Федерації профспілок Петро Шевченко та голова обкому профспілки працівників науки і освіти Ольга Жолдак, численні гості тощо.