Чигиринці відсвяткували 93-тю річницю утворення району

14 березня 2016, 11:24
Чигиринці відсвяткували 93-тю річницю утворення району– Як на родинне свято збираються люди за гостинним столом, так і ми з вами зібралися тут, щоб відзначити дев’яносто третю річницю утворення Чигиринського району, – зазначив голова обласної ради Олександр Вельбівець, вітаючи численну громаду Чигиринщини із річницею утворення району.

Він також наголосив, що історія цього козацького краю є набагато давнішою, аніж офіційна дата створення: «Тут гартувалося й піднімалося на боротьбу за волю України доблесне козацтво. Саме тут сповна розкрився талант державотворця Богдана Хмельницького, завдяки зусиллям якого вперше на наших землях постала Українська держава. Тут піднімав українців до визвольної боротьби Максим Залізняк. Тут жили і боролися за рідну землю повстанці Холодноярської республіки та люто воювали проти гітлерівських загарбників партизани-месники».Чигиринці відсвяткували 93-тю річницю утворення району

Принагідно до свята голова обласної ради вручив ряд Почесних грамот обласної ради за вагомий внесок у розвиток Чигиринщини та побажав, щоб сьогоднішнє свято й надалі наснажувало «усіх вас – керівництво району, депутатів усіх рівнів, територіальні громади і трудові колективи на нові здобутки та звершення».

Чигиринці відсвяткували 93-тю річницю утворення районуПід час урочистостей жителів району також привітав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, делегація друзів із сусіднього Камʼянського району та керівництво Чигиринського – голова райдержадміністрації Володимир Клименко та Валентина Алєксєєвець. Останні також вручили ряд грамот жителям за успіхи у соціально-економічному розвитку, вагомий особистий внесок в реалізацію державної політики у галузях освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, молодіжної політики, інших сферах діяльності із занесенням цих людей до районної Дошки Пошани – «Гордість Чигиринщини».

Чигиринці відсвяткували 93-тю річницю утворення районуСеред нагороджених також відзначено медаллю «Захисник Вітчизни» Президента України військовослужбовця 128 бригади Костянтина Марухін, який приймав участь в обороні міста Дебальцеве Донецької області.

Особливого колориту і родинного духу святу додавали виступи Черкаського Академічного Заслуженого українського народного хору, аматорського духового оркестру та місцевих колективів, а також виставки «столів достатку» громад району, що рясніли здобутками місцевих трударів і господинь.

Фоторепортаж