У Катеринополі на сесії голосували відповідно до законодавства поіменно

03 березня 2016, 16:38
У Катеринополі на сесії голосували відповідно до законодавства поіменно2 березня 2016 року відбулося пленарне засідання чергової третьої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та її заступники, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

Перед тим, як розпочати роботу сесії, районний військовий комісар Ігор Іванець вручив катеринопільцям, які безпосередньо брали участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України, нагрудні відзнаки начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «Учасник АТО». Присутні стоячи вітали героїв оплесками.

З першого питання «Про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку району за 2015 рік та її затвердження на 2016 рік» доповідала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Шарига. У своєму виступі вона детально проаналізувала стан виконання заходів, що були передбачені у програмі на 2015 рік, та ознайомила з проектом програми економічного і соціального розвитку району на 2016 рік. Питання викликало бурхливе обговорення у депутатів щодо першочерговості та необхідності проведення заходів програми, визначення джерел фінансування. У Катеринополі на сесії голосували відповідно до законодавства поіменно

Також на сесії заслухано звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік, з яким ознайомив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваленко. Було відмічено, що протягом звітного року районною державною адміністрацією, її управліннями та відділами проведена відповідна робота щодо виконання бюджету, тому депутати прийняли рішення затвердити звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік: із загального фонду по доходах в сумі 128891,1 тис. грн., по видатках в сумі 124611,6 тис. грн.; по доходах спеціального фонду в сумі 2365,8 тис.грн., по видатках в сумі 3996,1 тис. грн.

Під час розгляду наступних питань було прийнято ряд районних програм у сфері охорони здоров’я, правопорядку, продовжено термін дії програм, термін яких закінчився у 2015 році.

З пропозиціями щодо внесення змін до рішення районної ради “Про районний бюджет на 2016 рік” присутніх ознайомила начальник відділу фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Відповідно за рахунок вільних залишків на початок року було збільшено видатки загального фонду на погашення кредиторської заборгованості та покриття видатків, які не було враховано при формуванні районного бюджету на 2016 рік в сумі 3,3 млн. грн., в тому числі на галузі освіти, культури, медицини, на виконання районних програм, а також субвенцію на встановлення системи відеоспостереження та реконструкцію каналізаційних очисних споруд Катеринопільській селищній раді, Шостаківській сільській раді для придбання будинку учаснику АТО. Збільшено дохідну частину районного бюджету за рахунок субвенцій з сільських, селищних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, відповідно збільшено видатки на заклади медицини, освіти, соціального захисту.

Під час засідання депутати прийняли ще низку рішень, зокрема про технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та з питань управління комунальним майном.

Це пленарне засідання районної ради стало першим після вступу в дію Закону України «Про внесення зміни до статті 59 Закону України \"Про місцеве самоврядування в Україні\" щодо поіменних голосувань», тому всі голосування при прийнятті рішень ради відбуватися згідно закону. Обрана лічильна комісія справилася із своїм завданням –провела з кожного питання порядку денного процедуру поіменного голосування. Всі запропоновані рішення було прийнято.