Головним питанням позачергової сесії була виплата зарплати працівникам освіти та охорони здоров’я

29 лютого 2016, 13:28
Головним питанням позачергової сесії була виплата зарплати працівникам освіти та охорони здоров’я26 лютого 2016 року проведено засідання позачергової сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання, яку вів голова районної ради Валерій Заболотній.

У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, міський, селищний, сільські голови, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було внесено 5 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядались на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Основним питанням порядку денного було внесення змін до районного бюджету. Як повідомив доповідач – начальник фінансового управління райдержадміністрації Віктор Барабоха, внесення змін викликане необхідністю виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, а саме в галузі освіти та охорони здоров’я, при цьому зазначивши, що при прийнятті бюджету-2016 у нього було закладено дефіцит коштів на ці потреби, який утворився внаслідок зменшення державної субвенції на оплату праці освітянам та медикам. Тож тепер нестачу в коштах мусить покривати районний бюджет. Разом з тим, він також зазначив, що в січні і в лютому питання покриття нестачі коштів на оплату праці вирішували за рахунок коштів резервного фонду. Головним питанням позачергової сесії була виплата зарплати працівникам освіти та охорони здоров’я

Після обговорення депутати прийняли відповідне рішення та звернення до Черкаської обласної ради та облдержадміністрації щодо покриття дефіциту бюджету на виплату зарплати працівникам медичної та освітньої галузей району у сумі близько 14 млн. грн.

В ході позачергової сесії депутати прийняли рішення про присудження районної культурно-мистецької премії, яку буде вручено під час святкування дня району 4 березня.

Згідно рішення премію присуджено у номінаціях: літератури та театрально-сценічного мистецтва – Шеренговій Оксані Олександрівні за популяризацію творів митців слова Корсунщини; образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – Мусатенку Валерію Олександровичу за вагомий особистий внесок у розвиток української культури та популяризацію декоративно-прикладного мистецтва; хореографічного, музичного та вокально-хорового мистецтва – вокальному дуету «А ми удвох» (керівник Томіленко В.Г.) за вагомий внесок у розвиток національної культури, пропаганду духовних надбань українського народу.

В ході роботи було розглянуто й інші питання, зокрема, заяву депутата районної ради В.В.Ткаченка, обраного в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком Корсунь-Шевченківської районної організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ», про складання ним депутатських повноважень та голосів для прийняття рішення не вистачило.

На завершення роботи депутати порушили й проблемні теми поза порядком денним. Так, депутат В.П.Сливка зауважив, що потребує нагального розв’язання питання пільгового перевезення мешканців по району. Роз’яснення стосовно того, як буде вирішуватись дане питання, він попросив висвітлити на сторінках районної газети «Надросся».

Розглянувши питання порядку денного, позачергова сесія завершила свою роботу.