Олександр Вельбівець взяв участь у пошануванні сузір’я спортсменів Черкащини за результатами минулого року

26 лютого 2016, 18:44
Олександр Вельбівець взяв участь у пошануванні сузір’я спортсменів Черкащини за результатами минулого рокуЗапальним танцем колективу «Імпульс» розпочалося в обласній філармонії 26 лютого 2016 року обласне спортивне свято «Спортивне сузір’я», що його щорічно організовують обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» обласної ради спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Цього дня у залі філармонії зібралося справжнє сузір’я відомих спортсменів Черкащини, їх тренерів, ветеранів спорту, які досягли визначних висот у різних видах спорту.

Вшанувати їхні перемоги і здобутки завітали голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, представники спортивних федерацій, товариств і шкіл, спортклубів, партнери і меценати спорту.

Першими на сцену для вручення нагород, що їх на початку свята вручив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, було запрошено спортсменів з олімпійських видів спорту: Куліша Сергія, Нечипоренка Дениса, Сюткіна Олексія, Сапсай Анастасію, Шаріпову Дарію і Мальовану Марину. А також тренерів олімпійців, а саме: Нагнія Віктора, Мальованого Андрія і Шкалікову Людмилу.Олександр Вельбівець взяв участь у пошануванні сузір’я спортсменів Черкащини за результатами минулого року

Потім нагороди отримали спортсмени з не олімпійських видів. Це – чоловіки Ткаченко Іван, Науменко Олександр, Нджатах Дональд і жінки Оробець Оксана, Хорошко Єлизавета та Сенюта Анна. А також тренери, що підготували спортсменів з неолімпійських видів спорту, – Зубов Юрій, Науменко Анатолій та Оробець Антоніна.

Потім естафету прийняв голова обласної ради Олександр Вельбівець. Вітаючи широкий загал людей, що не просто дружать зі спортом, а у своїх видах досягають високих показників, встановлюють рекорди, підкорюють п’єдестали України, Європи і світу, він зазначив, що сьогодні всі вони звітують перед черкащанами про свій особистий внесок у загальний вінок досягнень і перемог жителів Черкащини.Олександр Вельбівець взяв участь у пошануванні сузір’я спортсменів Черкащини за результатами минулого року

«Всі ви від природи є лідерами, здатними продемонструвати силу волі, мужність, настирливість для здобуття високих результатів. Це ви підтвердили неодноразовими виступами, відстоюючи честь Черкащини в змаганнях різного рівня. Бажаю і надалі вдосконалювати свою майстерність і виходити зі спортивних баталій тільки переможцями», – наголосив Олександр Вельбівець та виконав почесну місію нагородження.

Почесні відзнаки з рук голови обласної ради отримали спортсмени з паралімпійських, дефлімпійських видів спорту та ветерани – Дорошенко Олександр, Ковальчук Василь, Дорошенко Володимир, Сударик Олександр, Нагуляк Олексій, Гречкосій Сергій та інші, а також команди з ігрових видів спорту – «Черкаські мавпи» та ФК «Черкаський Дніпро».

В ході заходу було нагороджено кращі федерації, зокрема, легкої атлетики, кікбоксингу і фехтування, а також з ігрових видів – федерація футболу.

Кращими центрами фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підсумками роботи 2015 року визнано Ватутінський, Тальнівський, Уманський міські центри.

Окрім того, було відзначено дитячо-юнацькі спортивні школи, засоби масової інформації, меценатів, партнерів та окремих громадян, які надають велику підтримку для розвитку спорту на Черкащині.