Депутати Камʼянщини обговорили питання будівництва птахоферм на території району

22 лютого 2016, 11:13
Депутати Камʼянщини обговорили питання будівництва птахоферм на території району19 лютого 2016 року голова Камʼянської районної ради Сергій Сундуков провів пленарне засідання позачергової сесії районної ради. Засідання відбулося на вимогу депутатів та викликане можливістю будівництва потужних птахоферм на території району.

У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Коваленко, помічник народного депутата України Сергія Рудика Микола Кутовий, секретар міської ради Андрій Плешкань, сільські голови, керівники правоохоронних органів, представники ветеринарної служби, центру зайнятості, санепідслужби, профільних управлінь і відділів райдержадміністрації, Кам’янського водоканалу, журналісти та громадськість району.

З інформацією щодо питання будівництва птахоферм доповідав голова постійної комісії районної ради з питань роботи господарського комплексу, сільського господарства та земельних відносин, обслуговування населення та соціального розвитку села, розвитку і підтримки підприємництва в районі Євгеній Довгошея, який зачитав відповідне звернення депутатів районної ради. В обговоренні взяли активну участь Тетяна Василенко, Сергій Гапченко, Володимир Бойко, Людмила Тетьора, Ігор Кивгила та представники громадськості.

Депутати Камʼянщини обговорили питання будівництва птахоферм на території районуНа окремі питання також відповіли кандидат біологічних наук із м. Канів Микола Чорний, спеціаліст першої категорії з питань екології та охорони навколишнього середовища управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Сергій Хоменко, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Олександр Ткаченко, начальник управління ветеринарної медицини у Кам’янському районі Павло Семушин.

Щодо розташування птахопідприємства на території Камʼянського району присутні дійшли висновку, що це призведе до ліквідації розвитку туристичної галузі району. Це також несе екологічну небезпеку району в цілому, оскільки передбачається розташування комплексу птахоферм неподалік від свердловин, що забезпечують водопостачання всього району та м. Кам’янка. Стічні води промислових птахівничих комплексів насичені мінеральними і органічними речовинами, дезінфектантами, інсектицидами, лікарськими препаратами, нітратами тощо, які за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, можуть бути реальними чинниками передачі понад 100 збудників інфекційних, інвазійних та алергічних хвороб.

Депутати одноголосно вирішили схвалити та направити відповідне звернення до народного депутата України Сергія Рудика, голови Черкаської обласної ради, голови Черкаської обласної державної адміністрації.

Крім цього, депутати підтримали пропозицію стосовно вивчення питання із залучення додаткових інвестицій в Кам’янський район та пошуку можливостей із залучення внутрішніх резервів від підприємств та організацій різних форм власності щодо наповнення місцевих бюджетів.