Черкащани вшанували Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2016, 16:52
Черкащани вшанували Героїв Небесної Сотні19 лютого 2016 року на Площі соборній міста черкаська громада організувала пам’ятні заходи зі вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Згадати про кожного загиблого та помолитися за них прийшли рідні та близькі загиблих черкащан – Героїв Майдану, військовослужбовці, учасники війни на Сході України, громадські активісти, керівництво області, депутати обласної та міської рад, жителі обласного центру та гості міста.

Пам’ятні заходи розпочалися зі спільного молебеню за всіма загиблими та за мир в Україні біля меморіального знаку Героям Небесної Сотні. Після присутні поклали квіти до меморіальної дошки з фотографіями загиблих під час подій на Майдані.

Черкащани вшанували Героїв Небесної СотніУ Черкаській області є сім Героїв, які загинули під час Революції Гідності. Це Максим Горошишин (с. Грушківка, Кам’янський район), Юрій Паращук (м. Тальне), Юрій Пасхалін (с. Носачів, Смілянський район), Андрій Саєнко (м. Сміла), Віктор Чернець (с. Подібна Маньківський район), Віталій Смоленський (с. Фурманівка, Уманський район) та Василь Сергієнко (м. Корсунь-Шевченківський). Їх посмертно було нагороджено почесними грамотами обласної ради та облдержадміністрації, сім’ям загиблих надавалась грошова допомога. Також на Черкащині було встановлено 16 пам’ятників, відкрито 19 меморіальних дошок та перейменовано 17 вулиць на честь загиблих Героїв Небесної Сотні.