У обласному художньому музеї – «Бунт». Автор – Дмитро Бур’ян

13 лютого 2015, 13:47
У обласному художньому музеї – «Бунт». Автор – Дмитро Бур’ян12 лютого 2015 року у Черкаському обласному художньому музеї обласної ради відкрилась персональна виставка талановитого молодого скульптора Дмитра Бур’яна «Бунт 25».

Представлено понад двадцять робіт, серед яких: «Некролог кукурудзяному качану. Василь Симоненко», «Клич доби» та інші.

Тут відвідувачі побачать скульптурні зображення поетів-бунтарів Василя Симоненка та Василя Стуса, що перегукуються з багатьма роботами, створеними під впливом подій на Майдані та на сході України, а саме: «Пам’яті воїна», «Грушевського…що бачить граната», «Михайло Жизнєвський», «Пам’яті Небесного воїнства».

У обласному художньому музеї – «Бунт». Автор – Дмитро Бур’ян На представлених скульптурних формах немов би проступають поетичні рядки Василя Симоненка:

«Народ мій є! Народ мійзавжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!
Пощезнуть всі перевертні й приблуди!
І орди завойовників-заброд!»



Довідка про автора:

Народився 12 лютого 1990 року в місті Черкаси. Навчався в Державній художній школі ім. Данила Нарбута та Державній школі мистецтв м. Черкаси. З 2002 по 2008 роки навчався у ДХСШ ім. Т.Г. Шевченка м. Києва, після цього шість років оволодівав азами майстерності у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури на відділенні скульптури. Його наставниками були Олександр Михайлинський, Назар Білик та Адріан Балог.

У обласному художньому музеї – «Бунт». Автор – Дмитро Бур’янЗ 2007 року відбулося 5 персональних виставок. Неодноразово брав участь у спільних Всеукраїнських виставках у Києві, одна з них «Україна від Трипілля до сьогодення в образах сучасних художників». Дві роботи майстра – «Коник» і «Тарас Шевченко в літньому саду», виконані на фестивалі «Древляндія», прикрашають парки Черкас.

Його пам’ятник «Хліборобам, що загинули за волю України», встановлений в селі Соснівка на Кіровоградщині. Він автор меморіальної дошки банкіру Христофору Барановському у селі Дзензелівка на Маньківщині.