Надання державної допомоги суб’єктам господарювання: роз’яснення для громад

04 лютого 2021, 16:02

Експерти Програми DOBRE спільно з антимонопольним комітетом розробили роз'яснення для представників громад щодо надання державної допомоги комунальним закладам. Про це йдеться на сайті Українського кризового медіацентру.

- Шановні представники громад, ви досить часто підтримуєте діяльність комунальних підприємств, надаючи їм кошти з місцевого бюджету. А чи знаєте ви, що у певних випадках ви маєте звітувати про таку допомогу? У нашому роз’ясненні, яке було сформовано за підтримки АМКУ, ми розібрали: які бувають форми державної допомоги;  куди і коли ви маєте звітувати; порядок, форми та вимоги щодо подання інформації про чинну державну допомогу. Майте на увазі, що АМКУ може вимагати повернення незаконної державної допомоги протягом 10 років з дня набуття чинності нормативно-правовим чи розпорядчим актом, на підставі якого надавалася така допомога, - йдеться в повідомленні медіацентру.

Роз'яснення можна переглянути ТУТ.

Працює гаряча лінія з питань державної допомоги за телефоном: (044) 251-60-43 та надається технічна підтримка надавачам державної допомоги щодо подання повідомлень за телефоном: (044) 594-68-07.

Всю додаткову інформацію щодо визначення належності до державної допомоги заходів з підтримки суб’єктів господарювання, критеріїв оцінки допустимості державної допомоги для конкуренції, порядку інформування АМКУ ви можете отримати на сайті АМКУ за лінком та на Порталі державної допомоги.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/nadannya-derzhavnoi-dopomogi-subektam-gospodaryuvannya-rozyasnennya-dlya-gromad