Тридцять четверта сесія обласної ради розпочала роботу

20 грудня 2019, 11:10

Майже вісімдесят питань планується розглянути на 34-ій сесії обласної ради VII скликання, пленарне засідання якої відкрив сьогодні голова Анатолій Підгорний. 

На початку головуючий повідомив про зміни у фракціях політичних партій, що увійшли до складу обласної ради, а саме: керівником депутатської фракції ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» став Іван Далібожак, а депутати обласної ради Олександр Северин і Віталій Веретільник увійшли до ПП Всеукраїнське об’єднання «Черкащани».
Потім депутати використали передбачений час для заяв і звернень і затвердили порядок денний.

Порядком денним сесії передбачено розгляд низки призначень на посади керівників комунальних закладів та установ освіти та соціальної сфери Черкащини, а також інші питання, що стосуються діяльності підприємств комунальної власності – передачі майна в оренду та суборенду, внесення змін до кодів видів економічної діяльності, утворення статутних капіталів комунальних некомерційних підприємств, до Програми фінансової підтримки тощо.

Серед питань порядку денного – внесення змін до низки обласних галузевих програм: охорони навколишнього середовища на 2016-2020 роки; розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки; територіальної оборони Черкаської області на 2018-2022 роки; надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю, підтримки закладів вищої освіти на 2015-2019 роки; комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки та інших.

У ході роботи сесії буде розглянуто проєкти рішень щодо внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік та проєкт обласного бюджету на 2020 рік.

До затвердження підготовлено обласну цільову програму «Призовна дільниця» на 2020-2022 роки; комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності, створення регіонального матеріально-технічного резерву на період на 2020-2022 роки тощо.

Депутати розглянуть обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії ГУ Національної поліції в Черкаській області та делегування представника Черкаської обласної ради до складу регіональної комісії з реабілітації при Черкаській облдержадміністрації; про план роботи обласної ради на 2020 рік; про зміни у складі постійних комісій обласної ради  та низки звернень до керівництва держави.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/tridcyat-chetverta-sesiya-oblasnoi-radi-rozpochala-robotu