Голова обласної ради взяв участь в урочистостях, що відбулися у Верховній Раді

03 грудня 2019, 12:45

Вчора, 2 грудня 2019 року, голова обласної ради Анатолій Підгорний взяв участь в урочистому засіданні з нагоди Дня місцевого самоврядування.

На початку Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав представників рад всіх рівнів із професійним святом.

Потім присутні обговорили здобутки однієї з найуспішніших реформ – децентралізації органів місцевого самоврядування та визначили реальні перспективи розвитку реформи, щоб цей процес продовжувався та був успішним.

Дмитро Разумков зазначив, що лише спільно можна якісно та швидко провести зміни, які дадуть новий старт для розвитку регіонів, та побудувати дійсно нову систему.

– Про це вже багато говориться, і сьогодні у нас з’явилась практична можливість довести реформу до кінця, – наголосив Голова Верховної Ради України.

У ході засідання обговорено також необхідність проведення чіткого розмежування основних повноважень між органами влади; закріплення трирівневого формату адміністративно-територіального устрою; виведення з конституційного регулювання районних та обласних державних адміністрацій; реалізації права обласних та районних рад під час формування власних виконавчих органів; впровадження інституту префекта тощо.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/golova-oblasnoi-radi-vzyav-uchast-v-urochistostyakh-scho-vidbulisya-u-verkhovniy-radi