У Кам’янській громаді відкрито унікальний дитячий музичний парк

19 листопада 2019, 11:57

У неділю 17 листопада в житті кам’янчан відбулася важлива культурна подія — в місті відкрили унікальний дитячий музичний парк «ChildrenMusicPark», що був реалізований в рамках перемоги в конкурсі «Малі міста – великі враження». Про це інформують в ОТГ.

Відкриття «ChildrenMusicPark» відбувалося в рамках всеукраїнського конкурсу «Малі міста – великі враження», захід проходив біля фізкультурно-оздоровчого комплексу «Атлант». Основною ідеєю проекту є підтримка культурного надбання та традицій міста, які тісно пов’язані з культурним спадком всесвітньо відомого композитора П. І. Чайковського.

На території скверу облаштовано паркову зону та інсталяції, що відтворюють всі 26 п’єс «Дитячого  альбому» П.І.Чайковського, який був написаний в Кам’янці та присвячений племінникам композиторам. Після урочистостей жителі міста та гості свята мали змогу поринути в неповторну атмосферу ХІХ століття, відвідати місця, що надихали великого композитора. На території музею О. С. Пушкіна та П. І. Чайковського, гостей свята чекали міські пейзажі минулого століття, костюмовані дійства та концертна програма, яку зіграли на роялі Чайковського. Свято відвідали і поважні гості з громад сусідів, яких символічно поєднує річка Тясмин, а саме міські голови Сміли, Чигирина та селищний голова смт Олександрівка. Також на святі були представники Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України, які активно допомагали в реалізації проекту.

Нагадаємо, що цей проект реалізувався в рамках перемоги у Всеукраїнському конкурсі під назвою «Малі міста – великі враження». Переможець цього конкурсу мав отримати  грант в сумі 700 тисяч гривень та 300 тисяч співфінансування з місцевого бюджету.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-kamyanskiy-gromadi-vidkrito-unikalniy-dityachiy-muzichniy-park