Депутати завершили розгляд питань порядку денного тридцятої сесії обласної ради

06 вересня 2019, 17:20

6 вересня 2019 року тридцята сесія обласної ради продовжила свою роботу. Третє пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі сесії взяв участь голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та ряду центральних органів виконавчої влади, керівники районів і ОТГ.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Потім за рішенням депутатів було надано слово представникам обласного осередку Національного корпусу та громадськості із Черкаського та Чигиринського районів, які висловили протест щодо будівництва пташників, що несуть, на їх переконання, екологічну загрозу довкіллю.

Також з трибуни до депутатів звернулися представники підприємців обласного центру, які заявили про тиск на ведення ними бізнесу і знесення їхніх торговельних кіосків.

Далі головуючий оголосив заяви депутатів фракції політичної партії «БПП «Солідарність» про призупинення їх роботи у фракції у зв’язку із зміною назви партії.

Опісля обранці приступили до розгляду питань порядку денного. Першим було розглянуто і підтримано звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України про лобіювання.

Ухвалено низку клопотань щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України – директора ТОВ «Прометей», депутата Уманської районної ради Володимира Мальченка; щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України – ректора ЧДТУ Олега Григора; щодо присудження Премії Верховної Ради України –завідуючій Родниківського дошкільного навчального закладу «Роднічок» Родниківської сільської ради Уманського району Любові Петренко.

Більшістю голосів погоджено надання Товариству з обмеженою відповідальністю «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» спеціального дозволу на користування надрами та  лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів.

Жваву дискусію викликало обговорення проекту обласної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року, але для її ухвалення голосів депутатів не вистачило.

Натомість майже одностайно депутати проголосували за внесення змін до рішення обласної ради від 07.10.2016 №9-4/VIІ «Про програму розвитку фізичної культури і спорту в області на 2016 – 2020 роки»; змін до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки;  змін до програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017–2020 роки; змін до рішення обласної ради від 26.06.2012 № 16-10/VI «Про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області», з якими присутніх ознайомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Максим Зеленський.

Підтримали депутати внесення змін до рішень ради щодо галузі освіти і культури. Зокрема, щодо Обласної програми підтримки закладів вищої освіти Черкаської області на 2015-2019 роки; складу конкурсної комісії та збільшення розміру винагороди лауреатам Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка; внесення змін до Положення про обласну премію імені Данила Нарбута та до обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича, а також підтримали рішення щодо призначення персональної стипендії акторці музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, народній артистці України Тетяні Крижанівській.

Серед інших ухвалених питань – рішення про розроблення Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року та планів її реалізації, а також звіт за 2018 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018 – 2020 роки; внесення змін до цільової Програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Черкаської області на 2017 – 2020 роки.

У порядку контролю заслухано інформацію про хід виконання обласної програми підтримки закладів вищої освіти Черкаської області на 2015–2019 роки; програми забезпечення права громадян на доступ до правосуддя, гарантування права на судовий захист та сприяння впровадженню міжнародних стандартів у цій сфері на 2013-2018 роки тощо.

На сесії було заслухано інформації начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Валерія Лютого та заступника прокурора області Віктора Носенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати їх діяльності на території області. Вони також відповіли на численні запитання депутатів.

Наступними питаннями ухвалено утворення робочої групи з вивчення питання створення та функціонування музею діючої історичної залізничної техніки на базі депо Цвіткове; взято до відома звіт постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики; знято з контролю деякі рішення обласної ради.

У ході нинішнього пленарного засідання в цілому депутати розглянули  тридцять сім питань. Серед них і низка звернень до керівництва держави тощо.

На цьому тридцята сесія обласної ради завершила свою роботу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/deputati-zavershili-rozglyad-pitan-poryadku-dennogo-tridcyatoi-sesii-oblasnoi-radi