Права літніх людей в соціально-медичних закладах під час карантину мають бути захищені

15 травня 2020, 11:48

Виконуючи доручення голови обласної ради Анатолія Підгорного, заступник голови Михайло Мушієк провів зустріч із директором Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Русланом Чикалом.

У ході зустрічі обговорено стан дотримання прав літніх людей у комунальних закладах для престарілих в умовах карантину. Зокрема, мова йшла про дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів безпеки у КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат», який є стаціонарною соціально-медичною установою для постійного та тимчасового проживання одиноких громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, у тому числі з психоневрологічними захворюваннями, громадян, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, соціальної та медичної реабілітації за показаннями.

 

Обговорення ситуації та аналіз справ показав, що цей  комунальний заклад, як і інші, що підпорядковані і перебувають в управління департаменту,  забезпечений всім необхідним для проживання, соціально-побутового обслуговування та надання медичної допомоги громадянам в умовах карантину.

Усіма належними засобами особистої безпеки (масками, рукавичками, антисептиком тощо) забезпечені і працівники геріатричного пансіонату, які виконують свої обов’язки, змінюючись через кожні два тижні.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/prava-litnikh-lyudey-v-socialno-medichnikh-zakladakh-pid-chas-karantinu-mayut-buti-zakhischeni