вівторок, серпня 16, 2022

Справжній професійний марафон провели днями на базі Черкаського обласного онкодиспансеру ЧОР. У межах з’їзду Академії української урології найкращі хірурги країни ділилися знаннями й уміннями. Повідомляє сайт ВІККА.

За перший день провели п’ять операцій. Видаляли камені з нирок. Сучасний метод – лапароскопія – дає змогу зменшити наслідки втручання і скоротити період відновлення пацієнта.

Серед організаторів з’їзду – черкаський хірург Роман Морару-Бурлеску. За його словами, захід є унікальним. В одній операційній концентрується досвід найкращих фахівців країни. Близько тридцяти лікарів приїхали до Черкас і близько трьох сотень – спостерігають за операціями онлайн.

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до ЗУ «Про волонтерську діяльність» щодо підтримки волонтерської діяльності», реєстр. №7363.

Зокрема, законодавство передбачає такі додаткові напрями волонтерства в умовах війни:

-        сприяння центральним і місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям, об'єднанням громадян, а також фізичним особам, які здійснюють соціальний патронаж, у проведенні заходів, спрямованих на соціальну адаптацію осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також звільнені від подальшого відбування зазначених видів покарань на підставах, передбачених законом;

-        надання волонтерської допомоги, пов’язаної із захистом та рятуванням тварин.

Кабмін затвердив порядок використання фінансової допомоги малим агровиробникам, які найбільше постраждали від військової агресії російської федерації і які потребують підтримки за понесені витрати.

Зокрема, йдеться про витрати на польові роботи, утримання корів, придбання матеріалів для ведення господарської діяльності, паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, кормів тощо. Загальна сума програми складає 1,5 млрд грн.