середа, липня 6, 2022

Обласні комунальні заклади охорони здоров’я, сьогодні працюють безупинно, аби прийняти якомога більше пацієнтів не лише з Черкащини, а й з інших областей. 

Так, директорка Кардіоцентру, депутатка обласної ради Світлана Журба розповідає, що нині кількість пацієнтів, яких тут пролікували, майже дорівнює тій, що була до пандемії. Це, зокрема, пов’язано з тим, що частина медзакладів у східних та південних областях України не функціонує.

- Взагалі через емоційні потрясіння, які переживають люди, значно зросла кількість серцево-судинних захворювань, а інфаркти трапляються у все молодших пацієнтів. Тому ми працюємо на повну: лікуємо, оперуємо, стентуємо, - розповіла Світлана Журба. 

Зрештою медики вкотре закликають людей не зволікати і намагатися вчасно звертатися за допомогою до фахівців. Адже попри шалений темп роботи тут є всі умови для надання якісної медичної допомоги. 

Начальник Генерального штабу ЗСУ прийняв рішення про скасування дії Порядку надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Цей документ відправлять на доопрацювання.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

За його словами, від початку цей Порядок стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави.

У Верховній Раді розглядається законопроект про внесення змін до Закону "Про громадянство України" (щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України, № 6368-д).

Його автори зазначають, що повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України внесло корективи у ставлення держави до інституту громадянства, тож сьогодні потрібно актуалізувати відповідне законодавство, а також врегулювати ставлення держави до наявності у громадян України громадянства держави-агресора. Це, зокрема, важливо з огляду й на те, що агресор на тимчасово окупованих територіях намагається насильно нав'язувати громадянам України російські паспорти.