п'ятниця, липня 1, 2022

Генштаб ЗСУ, Мінцифра та UNITED24 збирають "Армію дронів". Комплексна програма включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. На спеціальному лендингу на сайті UNITED24 ви можете задонатити на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.

Пріоритет проєкту - 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин, на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне - їх складно помітити, а отже, складно збити.

1 липня Верховна Рада України ухвалила закон щодо особливостей судового провадження у справах про встановлення факту народження або смерті особи в умовах воєнного чи надзвичайного стану та на тимчасово окупованих територіях (реєстр. № 7310).

Законом передбачається, що для встановлення факту народження або смерті особи на територіях, де через бойові дії українські лікарні й РАЦСи не можуть видати належні документи про народження та смерть, родичі таких осіб можуть звернутися до будь-якого суду.

До суду подаються будь-які документи та свідчення, що можуть підтвердити факт народження або смерті.

Судова процедура нетривала — такі заяви розглядаються невідкладно — і безкоштовна, оскільки заявники звільнені від сплати судового збору.

Рішення суду після ухвалення надсилаються в РАЦС, де заявники зможуть отримати відповідні свідоцтва.

За інформацією Урядового порталу.

Очільник обласної ради Анатолій Підгорний разом із першим заступником Романом Сущенком, колегами-депутатами, керівництвом ОВА, міської ради та представниками міністерств привітав прикордонників із 30-ою річницею створення військової частини.