п'ятниця, листопада 26, 2021

На засіданні дев’ятої сесії Черкаської обласної ради депутати затвердили усі обласні програми порядку денного, а саме: 

– Обласну програму розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки. Метою програми є створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, підвищення громадянської активності та посилення взаємодії органів місцевого самоврядуванні області з інститутами громадянського суспільства для формування та реалізації державної й регіональної політики. 

 

Депутати обласної ради під час засідання сесії затвердили Порядок приватизації майна та Положення про аукціонну комісію. Ці рішення дадуть поштовх початку приватизації майна, яке використовується неефективно. В результаті приватизації бюджети отримають додаткові надходження спочатку від продажу, а надалі, від податкових надходжень бізнесу.

- У Порядку прописані повноваження обласної ради, голови обласної ради, управління об’єктами спільної власності територіальних громад області, балансоутримувачів та взаємодію між ними. Положення про аукціонну комісію необхідне для того, аби забезпечити функціонування процедури приватизації майна. Йдеться саме про малу приватизацію, де вартість майна не перевищує 250 млн грн. Зауважу, що основні рішення в цьому процесі прийматимемо колегіально під час сесії. Це зробить приватизацію на Черкащині відкритою і деполітизованою, - зауважив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Депутати під час засідання сесії затвердили прийняття з державної у спільну власність трьох ЦМК державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

А саме: ДНЗ "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей, ДНЗ "Лисянський професійний аграрний ліцей", ДНЗ "Черкаське вище професійне училище будівельних технологій" разом з усіма активами, пасивами, лімітами, фондами та здійснити заходи, передбачені чинним законодавством у зв’язку з такою передачею.

Процедура прийняття розпочалася ще у 2016 році, коли обласна рада прийняла рішення про надання згоди на їхнє прийняття до спільної власності територіальних громад області. У 2017-му році затвердила техніко-економічне обґрунтування доцільності такої передачі.

Під час засідання дев’ятої сесії Черкаської обласної ради депутати ухвалили 11 рішень, щодо призначення керівників комунальних закладів. Серед них призначення:

МЕЛЬНИЧУК Лідії на посаду директора Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат

 МИХНА Олекси на посаду директора КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат Черкаської обласної ради». Раніше він виконував обов’язки директора Ротмістрівського будинку-інтернату.

ШИЛА Віталія на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради». В цьому закладі він працює  2000-го року. Спочатку був лікарем-урологом, згодом - завідувачем урологічного відділення.

ІСАКОВА Валентина на посаду директора Вікторівського психоневрологічного інтернату, який і до цього очолював заклад.