понеділок, жовтня 18, 2021

Заступник голови обласної ради Володимир Доманський разом із фахівцями управління об’єктами спільної власності провів засідання із керівниками п’яти підприємств.

Нагадаємо, раніше їхні фінансові плани не були затверджені, адже містили помилки чи недопрацювання. Зрештою керівники дослухалися до порад та внесли зміни до проєктів фінансових планів на 2022 рік.

Тож під час засідання були повторно розглянуті та затверджені фінплани чотирьох комунальних підприємтсв, зокрема:

- КП «Черкаська ЦРА №5 ЧОР»;

- КП «Аптека №182 ЧОР»;

- ОКП «Готельной комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради;

- КП «Аеропорт Черкас Черкаської обласної ради».

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні–серпні 2021р. по Черкаській області становив 108,5% (у відповідному періоді 2020р. – 101,9%). Про це повідомляють в Головному управлінні статистики Черкаської області.

Так, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 9,8%. Найбільше (на 46,7% і 36,1%) подорожчали соняшникова олія та цукор. На 21,3–2,0% зросли ціни на фрукти, рис, м’ясо та м’ясопродукти, хліб, макаронні вироби, продукти переробки зернових, масло, рибу та продукти з риби, молоко та молочні продукти, безалкогольні напої. Водночас на 11,8% подешевшали яйця, на 6,7% – овочі.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 18,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на електроенергію на 36,6%, природний газ – на 25,9%, каналізацію – на 15,8%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 12,6%, водопостачання – на 8,8%.

Уже шостий сезон на базі Черкаського державного бізнес-коледжу школярів безкоштовно навчатимуть програмуванню. Загалом, навички, що можуть стати майбутньою професією, за ці чотири роки отримало понад 250 черкаських учнів 6-9 класів.

Цього року на курси програмування надійшла рекордна кількість заявок - 172, як повідомив завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних технологій Владислав Хотунов. За його словами, курси допомагають дітям визначитися із професією, вивчити зсередини всі нюанси і перевірити свої схильності до популярної спеціальності. Серед найбільш цікавих здобутків – створення програми дистанційного моніторингу і охорони території за допомогою квадрокоптера.

Як зазначив директор Черкаського державного бізнес-коледжу, депутат обласної ради Олег Куклін, соціальний проект "IT KIDS" коледж створив спільно із ГО "Cherkasy IT Cluster" та українським клубом програмування Code Club UA у 2015 році.