понеділок, січня 4, 2021

У передостанній день минулого року 20 автомобілів класу «В» і один класу «С» для санавіації передали комунальному закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради. Низка машин працюватимуть у районах, а 7 залишаться в Черкасах. Зокрема, нові автівки отримали Корсунь-Шевченківський, Сміла, Маньківка, Умань, Монастирище, Городище, Чорнобай, Христинівка, Жашків, Золотоноша, Звенигородка, Червона Слобода і Катеринопіль.

Напередодні Нового року  на Уманщині розпочали роботу відразу дві сучасні амбулаторії сімейної медицини. Вони відкрили двері для мешканців Ладиженської та Дмитрушківської громад.

Зведено ці заклади у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина». Фінансовий ресурс, що використали для будівництва, – це субвенція з державного бюджету та співфінансування з місцевого бюджету.

У нових амбулаторіях створено всі умови для надання якісної первинної допомоги. Тут враховано сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Заклади забезпечено доступом до високошвидкісного Інтернету для надання телемедичних послуг, комп’ютерною технікою, меблями, медичною апаратурою та гарними приміщеннями для проживання лікарів.

Наразі до відкриття готується ще одна нова амбулаторія в смт Бабанка. Окрім того, восени 2020 року в селі Кочержинці розпочалося будівництво четвертого на Уманщині нового закладу сімейної медицини.