п'ятниця, грудня 4, 2020

Під час першого засідання сесії обласної ради восьмого скликання депутати підтримали кандидатуру Сущенка Романа Володимировича на посаду першого заступника голови обласної ради. Йому присвоїли третій ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Процедура обрання відбувалася шляхом таємного голосування, а результати затвердили під час засідання.

На цьому у пленарному засіданні оголосили перерву. У порядку денному ще залишилися питання про утворення та обрання постійних комісій обласної ради, про обрання голів постійних комісій обласної ради, про утворення президії обласної ради.

Обласну раду восьмого скликання очолив Анатолій Підгорний, який понад рік був головою обласної ради попереднього сьомого скликання.

У голосуванні брав участь 61 депутат, 38 із них підтримали Анатолія Підгорного, а 23 депутати віддали свої голоси за другого кандидата - Миколу Кондрацького.

- Вдячний колегам за підтримку. І кожному черкащанину, який проголосував за нас на виборах. Упевнений, що завдяки спільній та злагодженій роботі всіх депутатів, обласна рада стане дієвим органом місцевого самоврядування. Серед нас є досвідчені депутати, які вже не одне скликання працюють для області, а є і молоді та енергійні, які зможуть тут реалізувати сучасні та прогресивні проєкти для Черкащини. Йдучи на вибори, кожна політична сила декларувала власний план змін області, тож наше завдання - їх опрацювати і втілити в життя, аби ці плани не залишилися просто обіцянками, - прокоментував новообраний голова обласної ради.

Відкрив роботу пленарного засідання першої сесії новообраної обласної ради голова Черкаської обласної територіальної виборчої комісії Петро Сивун.

Гімн України виконує у відеозапису Черкаський академічний заслужений український народний хор.

Далі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих учасників антитерористичної операції та ООС на сході України.

З нагоди Міжнародного дня волонтерів відбулася зустріч керівництва області з громадянами, які впродовж багатьох років здійснюють волонтерську діяльність, допомагають не лише Збройним силам України, але й багатьом людям, що потрапляли в складні життєві ситуації тощо.

У зустрічі взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Сергійчук і заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.