понеділок, жовтня 19, 2020

Середина жовтня і перші похолодання – період, коли у наступ на наше здоров’я йде сезонний грип. Ось і нині Черкащина поступово входить в період епідемії захворюваності на грип та ГРВІ. Лише за останній тиждень захворіли грипом 4 198 осіб. Прикро і те, що початок епідсезону накладається на пандемію COVID-19. Аби зменшити ризики захворюваності, жителів Черкащини закликають вакцинуватися від грипу. На цьому наголосили головна санітарна лікарка Черкащини Людмила Кравченко та заступник начальниці обласного управління охорони здоров’я Олег Найдан у ході брифінгу, що днями відбувся в облдержадміністрації.

– Закликаю кожного подбати про здоров’я та вакцинуватися від сезонного грипу, – зазначив Олег Найдан. – Аптеки Черкащини вже отримали перші партії вакцин корейського та французького виробництва. Місцеві органи влади вже отримали завдання від голови ОДА подбати про вакцинування осіб, які належать до груп ризику: вчителів, медпрацівників, людей, які мають хронічні захворювання.

Як інформують у Катеринопільській районній раді, її  голова Віталій Верета провів засідання чергової тридцять першої сесії. Через складну епідемічну ситуацію щодо захворюваності на COVID-19 засідання сесії проходило з дотриманням  карантинних правил: вимірювання температури, наявність засобів особистого захисту, соціальна дистанція.

У роботі пленарного засідання сесії також взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Коваленко, депутат обласної ради Олександр Коваленко,  доповідачі з питань порядку денного.

На початку сесії присутні вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих наших земляків, хто відстоював та захищав свободу, незалежність і територіальну цілісність України на сході України.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Минув місяць, як у Єрківській ОТГ Катеринопільського району відкрили громадську майстерню, яка дуже сподобалася мешканцям громади. Майстерню було створено у рамках грантового проєкту «Запуск громадських майстерень у 3 громадах Черкаської області». Впроваджується він у межах спільного проєкту «Посилене партнерство для сталого розвитку», що реалізується  в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції. Проєкт спільно реалізували Благодійний фонд "МХП – Громаді" та Черкаська агенція регіонального розвитку.

Голова Єрківської ОТГ Леонід Польовий розповідає: