вівторок, вересня 8, 2020

Як інформують у КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей», днями проведено культурно-мистецький вернісаж під назвою «Черкащина - місце сили історико-культурного різноманіття та творчості». Організували  вернісаж працівники музею разом з благодійним фондом «Родина ЛГ».

Сотні учасників, майже тисяча глядачів та слухачів були задіяні у масштабному заході, який проводився у залах музею та навколо мальовничого узвишшя Пагорба Слави.

Мета такого заходу – збільшення поінформованості черкащан про сучасні індустрії дозвілля, сільського туризму, збереження та популяризацію історичної та культурної спадщини, в тому числі  народного аматорського мистецтва.

Як повідомляють у Черкаському обласному молодіжному ресурсному центрі, 12-13 вересня буде проведено Другий кіноклубний фестиваль «Нове Українське кіно 2020». Безкоштовні офлайн покази, приурочені до Дня Українського кіно, будуть запропоновані до перегляду в приміщенні Центру за адресою вул. Хрещатик, 193.

Фестиваль організовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Глядачі отримають унікальну можливість переглянути найкращі українські стрічки сезону. Співорганізаторами в м. Черкаси виступили кіноклуб Smart Movie та Молодіжний ресурсний центр.

12 вересня глядачі зануряться у світ українського кіно та переглянуть найбільш цікаві та неоднозначні стрічки, створені українськими режисерами.

Програму 13 вересня відкриють стрічки «Чілдрен Кінофест» − від дітей для дітей. Усі покази відбуватимуться у Черкасах з дотриманням норм карантину за такою програмою: