вівторок, серпня 4, 2020

За результатами наданої інформації, Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України.

Цього року рейтинг найкращих 200 громад України визначено станом на 01.07.2020 року. Інформація аналізувалася за посиланнями в наданих анкетах, за їх відсутністю та з відкритих джерел. Позначка «так» в опитувальнику без наявності інтернет-посилання, як підтвердження інформації, вважалася як «ні».

Для інформації та аналізу фінансового стану громади бралися дані з порталу https://openbudget.gov.ua/

Оцінено по Україні 1540 громад. Середній рейтинг по Україні    21,49 бала.

Мешканці Ліплявської ОТГ організували і провели суботник для прибирання та облаштування території біля місцевого каналу, що на хуторі Писаренків .

За допомогою небайдужих жителів спочатку було розчищено від чагарників і сміття берег. Потім ділянку очистили від очерету та засипали піском, облаштувавши таким чином гарне місце для пляжу і відпочинку на природі.

Черкаський обласний краєзнавчий музей презентує цікаву онлайн-виставку «Літні мотиви у творчості М.І.Колядка».

На виставці представлена лише незначна частина його творчого доробку, в основному це пейзажі та натюрморти, виконані олією, темперою, гуашшю. Переважають літні мотиви, адже літо – найулюбленіша пора року автора.

Микола Іванович Колядко вміє помітити і зобразити в барвах мінливість стану природи, своє враження від нього. Природа та її життя є для художника символом його творчої праці, світом його мистецтва. Стиль живопису автора – постімпресіонізм.

Митець багато працює на пленерах, постійний учасник обласних художніх виставок. Мистецькі фонди Черкаського обласного краєзнавчого музею налічують 64 живописних та графічних робіт художника. Також роботи М.І. Колядка зберігаються у багатьох музеях Черкаської області та приватних колекціях Німеччини, Франції, Голландії.