понеділок, червня 1, 2020

Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний привітав маленьких пацієнтів дитячого відділення обласного онкологічного диспансеру та Черкаської обласної дитячої лікарні із Днем захисту дітей.

- Для батьків, коли дитина хворіє і потрапляє в лікарню - це найскладніше. Тоді хочеться зробити все, аби малеча скоріше стала здоровою і почала частіше посміхатися. Хочу побажати дітям швидкого одужання і принагідно подякувати лікарям, адже саме завдяки вашій кропіткій, щоденній праці дітлахи мають привід посміхатися й радіти життю, - сказав Анатолій Підгорний.

Маленькі пацієнти отримали різноманітну канцелярію для творчості та розважальні й розвивальні настільні ігри.

Із 1 червня в Україні буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація.

 

За даними Центру громадського здоров’я України, станом на 9:00 01 червня 2020 року від початку карантину зафіксовано 24012 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 718 летальних, 9690 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 340 нових випадків.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, станом на 1 червня  у Черкаській області зареєстровано 406 фактів інфікування коронавірусом. За останню добу захворіло коронавірусом 4 особи. Одужали вже 335 черкащан. Летальних випадків – 16.

Наразі статистика по областях має таку картину. Коронавірусна хвороба виявлена:

Як інформують у Катеринопільській районній раді, її голова Віталій Верета провів пленарне засідання чергової двадцять восьмої сесії, у роботі якої взяв участь голова облдержадміністрації Роман Боднар. Активу району і депутатському корпусу він представив новопризначеного  керівника райдержадміністрації – Володимира Коваленка, який до цього працював першим заступником.