вівторок, вересня 20, 2022

З метою національно-патріотичного виховання молоді обласний обранець Віталій Коваль провів лекцію для першокурсників ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

- Радо відгукнувся на запрошення викладачів навчального закладу. Тема заняття сама визначила напрям та предмет. Тож говорив про тисячолітню історію державотворення України: від Київської Русі і Галицько-Волинського князівства до сучасної України. У межах лекції розповів про цивілізаційні, світоглядні, духовні причини війни з московською ордою, про героїзм українських воїнів та єднання нації у відстоюванні своєї волі й свободи, - говорить Віталій Коваль.

Попри те, що зі шкільного курсу першокурсникам, звісно, відомі основні історичні факти, але слухали досить уважно, особливо про тяглість тисячолітньої боротьби українців за свою свободу, про спадкоємність державних символів.

За період широкомасштабного вторгнення освітня сфера Черкащини трансформувалася. Заклади впроваджують змішані форми навчання звикають до переривання занять через повітряні тривоги, однак не припиняють вчити  дітей за будь-яких умов.

Один із таких закладів області - Черкаський державний бізнес-коледж, який очолює депутат обласної ради Олег Куклін. Обласний обранець розповів про деталі організації навчального процесу і зауважив, що вдалося зробити чимало, аби учні та викладачі почувалися в безпеці.