вівторок, червня 21, 2022

Верховна Рада 20 червня ухвалила довгоочікуваний Закон «Про управління відходами». Його мета - впровадити ефективнішу систему управління відходами, забезпечити законодавче та нормативно-правове регулювання відносин у сфері управління відходами з урахуванням вимог директив Європейського Союзу. 

На жаль, сьогодні Україна залишається однією з "найбрудніших" країн Європи. Так, згідно звіту World Air Quality Report – 2020, за рівнем забруднення повітря Україна посідає 8-е місце серед Європейських держав. А у 2019-му – опинилася на 9-ому місці у десятці країн з найбільшим обсягом сміття на жителя. Такі дані оприлюднило агентство 24/7 Wall Street.

 Щодня в Україні на сміттєзвалищах і переповнених полігонах захоронюється приблизно 33 тис. тон відходів. За рік — понад 12 мільйонів тон. 

Черкаська обласна рада на сесії 17 червня ухвалила звернення до ВРУ та Кабміну щодо внесення змін до ЗУ «Про повну середню освіту» та  наказу МОН від 06.12.2010 № 1205 «Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти». Пропозицію розглянути таке звернення внесла депутатка Оксана Циганок.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кібератаку на об’єкти критичної інфраструктури України.

Фахівці виявили розповсюдження електронних листів начебто від імені «Державної податкової служби України» з темою «Повідомлення про несплату податку». У них міститься архів «НакладенняШтрафнихСанкцiй. zip» з однойменним docx-документом. Його відкриття в кінцевому результаті призведе до завантаження шкідливої програми Cobalt Strike Beacon. Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0098. .

Ще одна кібератака здійснювалася за допомогою розповсюдження шкідливого документа з назвою «Nuclear Terrorism A Very Real Threat.rtf», відкриття якого призводить до завантаження та запуску шкідливої програми CredoMap. Цю активність асоціюють із діяльністю групи APT28.

2411 суб’єктів господарювання Черкащини відкрили власну справу  в січні-травні 2022 року. З них 248 юридичних осіб та 2163 фізичні особи-підприємці. Про це повідомляють в ГУ ДПС.

Крім того, в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Сергій Гришко зазначив, що в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків з початку  2022 року зареєстровано 7045 фізичних осіб, з них 151 іноземного громадянина.

Читайте також: В обласному центрі зайнятості назвали затребувані та високооплачувані професії Черкащини

Зауважимо, сьогодні Міністерство цифрової трансформації презентувало опитування про стан бізнесу в Україні, в якому  взяли участь 877 власників та CEO підприємств.