понеділок, лютого 22, 2021

При виникненні конфлікту інтересів Верховна рада заборонила посадовцям місцевих рад та сільських, селищних, міських голів голосувати. Таке рішення підтримали 287 депутатів на засіданні 19 лютого 2021 року після доопрацювання законопроєкту №3034а з пропозиціями Президента України Володимира Зеленського.

У пояснювальній записці до законопроєкту 3034а зазначається, що у законодавстві про конфлікт інтересів існує колізія, яка суперечить принципу правової визначеності й дозволяє несумлінним особам уникати відповідальності за явно протиправні діяння.

Щорічно п’ятеро черкащан, які мають значні досягнення у сферах освіти, культури та мистецтв, фізичної культури та спорту можуть отримати стипендію голови Черкаської обласної ради в розмірі двох прожиткових мінімумів. Виплати з обласного бюджету здійснюватимуться щомісячно упродовж року.

Таке рішення ухвалили депутати під час пленарного засідання.

Кандидатів на призначення стипендії обиратиме спеціальна комісія. До її складу входять представники структурних підрозділів облдержадміністрації з питань освіти, культури, спорту; Служби у справах дітей облдержадміністрації; постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту; громадськості; керівники закладів (освіти, культури, спорту).