п'ятниця, лютого 19, 2021

Під час пленарного засідання депутати загалом розглянули 53 питання. Значна частина з них стосувалася роботи над обласними програмами. Зокрема, продовження дії чинних чи затвердження нових.

 

Під час пленарного засідання обласні обранці підтримали проєкт рішення про особливості передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ міст Черкаської області. Це дасть змогу надалі затвердити переліки об’єктів оренди і почати процедуру торгів.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2020 року в Україні діє новий закон “Про оренду державного та комунального майна”. Згідно з документом, це майно можна здати в оренду лише через електронні сервіси.

 

Пленарне засідання 5-ої сесії обласної ради розпочалося із виконання Гімну України та вшанування пам’яті військовослужбовця Назарія Поліщука, який нещодавно загинув у війні на Сході України, та всіх загиблих військових та мирних жителів у ході АТО/ООС.

Потім голова обласної ради Анатолій Підгорний відповідно до Регламенту обласної ради надав слово для оголошення заяв і звернень депутатам від фракцій політичних партій.

Від фракції ВО «Черкащани» першим з трибуни виступив депутат Олег Петренко. Він висловив позицію присутніх на сесії представників Національного корпусу та громадських активістів щодо підготовки і внесення до порядку денного на сесії звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів Закону України «Про колабораціонізм».

Як повідомляє Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій, 17 лютого 2021 року проведено обласну онлайн конференцію за підсумками обласного етапу Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

У ній взяли участь переможці обласного етапу та члени журі, які оцінювали пошуково-дослідницькі роботи. До конференції долучилось 28 учасників закладів освіти Черкаської області, старша наукова співробітниця сектору Новітньої історії науково-дослідного відділу історії краю комунального закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Мірошник Ірина, викладач кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Касян Андрій Іванович.