середа, лютого 10, 2021

Наприкінці січня підбито результати ІІІ туру краєзнавчо-дослідницьких робіт учнів – учасників Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». Для участі у ІІІ турі експедиції було подано 120 краєзнавчо-дослідницьких робіт у 6 напрямках.

Приємно констатувати, що за результатами суддівських протоколів Черкащина вкотре гідно представила свій регіон і має нагороди в усіх напрямках експедиції:

Так, друге місце за напрямком «Духовна спадщина мого роду» (дослідження духовних джерел українського народу) вибороли вихованці історико-краєзнавчого клубу «Вік» Драбівецького навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Золотоніської районної ради (керівник Володимир Баранник, вчитель історії, керівник гуртка «Історичне краєзнавство» обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради), за роботу «Роде мій красний».

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство з питань запобігання корупції надано Роз’яснення від 03.02.2021  №1 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані).

Ці Роз’яснення надані для забезпечення однакового застосування положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, мають рекомендаційний характер і не містять нових правових норм.

Очільник обласної ради Анатолій Підгорний ознайомився з роботою Центру та разом із керівництвом ДСНС обговорили їхню готовність до ліквідації надзвичайних ситуацій й  подальші плани спільної роботи.

Зауважимо, що за даними обласного гідрометцентру, 11 та 12 лютого на Черкащині очікують рясні снігопади, посилення вітру та зниження температури. Погіршення погодних умов спричинене виходом південного циклону. 

Водночас очільник ГУ ДСНС у Черкаській області Андрій Даник розповів, що Центр працює кілька місяців, є ще багато завдань над якими триває робота, проте постійний моніторинг ситуації та злагоджена робота усіх служб  дали змогу показати один із кращих результатів подолання наслідків негоди в Україні. 

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» за результатами обробки наданої громадами інформації сформував черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч та публікує кращі двадцятки громад по регіонах.

Першими публікуються рейтинги громад тих областей, де громади виявили найбільшу активність у анкетуванні і надали найбільшу допомогу Фонду в отриманні необхідної інформації.

До Вашої уваги 20 найкращих громад Черкаської області станом на 01.01.2021. Було оцінено по області 65 громад. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад. Оцінено по Україні 1416 громад.