вівторок, січня 26, 2021

Закон визначає правові засади здійснення народного волевиявлення через всеукраїнський референдум, його організацію та порядок проведення.

Всеукраїнський референдум, згідно із Законом, є формою безпосередньої демократії в Україні, способом здійснення влади безпосередньо Українським народом, що полягає у прийнятті (затвердженні) громадянами України рішень шляхом голосування у випадках і порядку, встановлених Конституцією України та цим Законом.

Порядок ініціювання, призначення (проголошення), підготовки і проведення всеукраїнського референдуму регулюється Конституцією України, цим Законом, іншими законами України, а також прийнятими відповідно до них іншими актами законодавства.

Предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання:

1) затвердження закону про внесення змін до розділів І, ІІІ, XIII Конституції України;

Очільник обласної ради Анатолій Підгорний тримає на контролі питання відновлення роботи обласного госпіталю для ветеранів війни. Уже з 1 лютого в закладі  зможуть пройти реабілітацію ветерани війни та інші черкащани для кого це  передбачено статутною діяльністю підприємства. Зокрема, якщо вони, перехворівши на коронавірус, отримали ускладнення.

Про це повідомив очільник обласної ради з посиланням на слова керівника обласного госпіталю Сергія Задорожного.