понеділок, листопада 30, 2020

26 листопада проведено третє пленарне засідання першої сесії Золотоніської міської територіальної громади. Цього дня було сформовано її керівний орган – виконавчий комітет Золотоніської міської ради. До його складу увійшли і старости нових старостинських округів – сільських рад, які об’єдналися з містом Золотоноша. Їхні кандидатури було затверджено у ході цієї сесії. Усі п’ять кандидатур, згідно із законодавством, запропонував на розгляд головуючий на сесії – Золотоніський міський голова Віталій Войцехівський.

Таким чином, депутати підтримали його пропозицію і затвердили на посаду старости села Благодатне Дмитра Шевченка, який добре знає проблеми села в якому народився і нині живе, за фахом – інженер, працював на керівних посадах.

Не викликала заперечень і кандидатура Надії Хомут, яка тепер очолюватиме громаду села Крупське. Робота для неї не нова, адже до цього Надія Василівна працювала секретарем цієї ж сільської ради.

 

Традиційно з нагоди Дня пам’яті жертв голодомору біля меморіального знаку в Соборному сквері керівництво області разом із небайдужими жителями обласного центру, представниками духовенства, громадських організацій вшанували всіх загиблих мученицькою смертю від голоду хвилиною мовчання та  поклали квіти, хліб, калину, колоски пшениці. У заходах взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.