понеділок, листопада 23, 2020

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад запрошує до участі в онлайн Форумі нового місцевого самоврядування, що відбудеться 26 листопада 2020 року, початок об 11:00, йдеться на сайті "Децентралізація".

У першій частині Форуму у центрі дискусії – реформа місцевого самоврядування та децентралізація – наступні кроки. Мова піде про зміни до Конституції України  в частині децентралізації та новий закон про місцеве самоврядування та службу в органах місцевого самоврядування; розмежування повноважень та їх ресурсне забезпечення.

Друга частина програми розкриє тему оновленого місцевого самоврядування, акценти на нових відносинах між місцевим самоврядуванням  та державою. Поговоримо про роль асоціацій органів місцевого самоврядування  та формування єдиного голосу місцевого самоврядування.

Напередодні Дня Гідності і Свободи Черкаський обласний художній музей презентував виставку плакатів, створених на основі фотоматеріалів хроніки подій у листопаді 2013 року, починаючи з мирного протесту проти відмови керівництва держави підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Тому 21 листопада 2013 року громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності, а згодом хвиля протестів охопила всю країну, в тому числі, і Черкаси.

Щороку в четверту суботу листопада Україна та світ вшановує День пам’яті жертв голодомору.

З цією метою 27 листопада КУ «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради організовує заходи, у ході яких відвідувачі музею можуть переглянути документальні свідчення злодіянь сталінського режиму, які той здійснював над українцями.

В основі експонатів планується оновлена експозиція, що дасть відвідувачам відповіді не лише на питання, пов’язані з трагедією українського села 1920-1930-х рр., а й покаже форми спротиву, зокрема, селян Черкащини проти тодішньої влади та методи виживання в цей складний час.

Експозиція отримала назву «Зерна пам’яті». Присвячена вона Голодомору 1932-1933 рр., що був наймасштабнішим геноцидом проти українського народу.

Гостей краєзнавчого музею зустрічатиме та розповідатиме про стращне лихоліття  науковий співробітник Мірошник І.П. Під час екскурсій буде дотримано усіх протиепідеміологічних рекомендацій.

Черкаська обласна рада та працівники виконавчого апарату з глибоким сумом сприйняли звістку про раптову передчасну смерть депутата Черкаської обласної ради сьомого скликання  Северина Олександра Федоровича.

Народився він 10 серпня 1961 року в с. Русалівка Маньківського району Черкаської області.

Весь свій життєвий шлях присвятив розвитку дорожньої інфраструктури Черкащини. Свою трудову діяльність розпочав автомеханіком Маньківської районної шляхо-будівельної дільниці, а згодом виріс до керівника дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор».

У 2015 році його обрали депутатом Черкаської обласної ради, у складі якої працював у постійній комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин, брав активну участь в обговоренні злободенних питань життя мешканців області та ухваленні конструктивних рішень.