четвер, листопада 19, 2020

Статус та повноваження. Статус та повноваження старости визначаються статтею 54-1 Закону України від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі - Закон № 280). Відповідно до частин 1 - 3 цієї статті Закону:

 

  • староста затверджується сільською, селищною, міською радою на строк її повноважень за пропозицією відповідного сільського, селищного, міського голови;
  • староста є членом виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за посадою і працює в ньому на постійній основі;
  • порядок організації роботи старости визначається цим та іншими законами, а також Положенням про старосту, затвердженим сільською, селищною, міською радою.

Перелік повноважень старости визначається частиною 4 вказаної статті Закону.

17 листопада 2020 року заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін провів позачергову сесію районної ради сьомого скликання. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, керівники відповідних структурних підрозділів РДА, представники інших районних закладів, установ та сільських ОТГ, працівники районної ради.

Роботі 62-ї сесії передували засідання постійних комісій з питань бюджету, фінансів; комунальної власності; з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та засобів масової інформації, а також засідання президії районної ради.