четвер, листопада 12, 2020

Це вже другий шкільний автобус громади – перший було придбано одразу після об’єднання.

- Наша велика родина зросла на два нові села - Ступичне і Киселівка, - розповідає голова Мокрокалигірської ОТГ Вікторія Пипа. - Для забезпечення можливості підвезення школярів, Мокрокалигірською сільською радою було прийнято рішення придбати ще один шкільний автобус, який буде довозити дітей старшої ланки села Ступичне та дітей середньої і старшої ланки села Киселівка до Мокрокалигірської ЗОШ. Завдяки співфінансуванню місцевого та обласного бюджетів (50х50), вдалося придбати новенький автобус. Загалом, сьогодні у громаді підвозять до школи більше півсотні дітей із трьох сіл до Мокрокалигірської та Ярошівської шкіл.

Впровадження реформи децентралізації вплинуло на активізацію прийняття майна зі спільної у комунальну власність територіальними громадами. У багатьох громад виникали питання щодо процесу передачі майна, і наразі ці питання стають особливо актуальними, оскільки у трьох законопроектах передбачено:

11 листопада 2020 року заступник голови районної ради Лідія Татарина провела пленарне засідання 51-ї сесії сьомого скликання Шполянської районної ради.

У пленарному засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Коваль та заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Наталія Бойко.

На початку роботи присутні вшанували світлу пам’ять загиблого у українсько-російській війні нашого земляка Станіслава Майоренка, а також патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, хвилиною мовчання.

Потім заступник голови районної ради Лідія Татарина нагадала про необхідність подання депутатами районної ради декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в зв'язку із закінченням повноважень.