середа, листопада 11, 2020

Згідно чинного законодавства на місцевих виборах 25 жовтня цього року старост у села, які входять до складу ОТГ, не обирали. Їх призначають депутати місцевих рад за поданням голови громади.

Після оприлюднення підсумків виборів міського голови та депутатів ОТГ, у Шполянській громаді на організаційній сесії призначили старост у всі села, у ті, які були у її складі, і в новоприєднані..

За інформацією Канівської міської ради, члени комісії з питань Громадського бюджету визначили перелік проєктів, що допущені до голосування  і підтримки мешканцями ОТГ.

Серед них проєкти: «Придбання портативного світлодіодного екрану для громади Канівської ОТГ», «Кінезотерапія – активна реабілітація канівців», «Сортувальний екопростір «Сортуй відповідально» та мікропроєкти – «Човни та катамарани», «Розвиваюче дозвілля. Вуличні шахи», «Встановлення лавок на горах Гончариха і Лиса», «Реклама Канева як туристичного міста», «Дерев’яні будиночки для безпритульних тварин».

06 листопада 2020 року голова районної ради Валентина Любомська провела пленарне засідання 44-ї сесії сьомого скликання Тальнівської районної ради.

У пленарному засіданні взяли участь депутат Черкаської обласної ради Володимир Копійченко, голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, керівники бюджетних установ.

На початку роботи Валентина Олександрівна повідомила, що 4 листопада 2020 року перестало битися серце гарного господарника – директора селянського (фермерського) господарства «Дружба», президента футбольного клубу «Тальне», мецената, депутата Тальнівської районної ради Тульчинського Сергія Борисовича. Також в міжсесійний період 18 жовтня 2020 року надійшла прикра сумна звістка про передчасну смерть начальника відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Захарчука Віталія Володимировича.