п'ятниця, листопада 6, 2020

5 листопада 2020 проведено обласну учнівську патріотичну онлайн-конференцію «Герої серед нас», яку п’ятий рік поспіль організовує Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Конференція присвячується Героям – учасникам АТО/ООС, волонтерам – черкащанам, які захищають незалежність нашої Батьківщини.

Традиційно учасниками конференції стали автори пошукових робіт, переможці та призери обласного військово-патріотичного конкурсу для учнівської молоді «Герої не вмирають», який проводився у лютому-березні 2020 року.

Як інформують в  Управлінні Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, його фахівці впродовж січня – вересня 2020 року провели 31 ревізію та 6 державних фінансових аудитів та виявили порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 56 млн грн.

Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за підсумками контрольних заходів прийняли 51 управлінське рішення та використали 40 пропозицій, наданих за результатами державних фінансових аудитів.

За цей час правоохоронним органам передано матеріали 23 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 10 досудових розслідувань. Пред’явлено 3 позови до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 484 тис. грн.