понеділок, жовтня 12, 2020

9 жовтня 2020 року голова районної ради Валерій Заболотній провів засідання позачергової 52-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради.

У роботі сесії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови та голови ОТГ, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала із вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих під час Євромайдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції  та Операції  об’єднаних сил на сході України.

На розгляд сесії було подано 12 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

За інформацією Степанецької ОТГ, два їхні проєкти стали переможцями у всеукраїнському конкурсі мікрогрантів «Час діяти, Україно!».

Відтак, завдяки перемозі буде реалізовано проєкт:«Art-зупинка» - у с. Полтсвин та Малий Ржавець (Полствинський старостинський округ), автор - ГО «Фонд розвитку Степанецької ОТГ», яким передбачено популяризувати розпис автобусних зупинок як унікальне мистецьке явище, що надасть можливість митцям проявити творчу свободу (ремонт зупинок, закупівля акрилової фарби, виготовлення нових лавок, роботи по розпису, транспортні витрати) та впорядкувати таку необхідну людям інфраструктуру.

Наступний проєкт – «Ресурсна кімната «Без меж» (Мартинівський старостинський округ). Автор - Мартинівський ліцей.

Мешканці трьох 5-поверхових будинків у Хуторах (село увійшло до Червонослобідської ОТГ), отримають часткову компенсацію для обладнання індивідуального опалення, зокрема, на придбання котлів або виготовлення технічної документації. Така ситуація зумовлена тим, що комунальне підприємство теплових мереж не може гарантувати їм подачу тепла через борги мешканців, які щороку накопичуються споживачами.

– Громада за рахунок місцевого бюджету двічі надавала підтримку комунальному підприємству теплових мереж, щоб компенсувати затрати за використане паливо і накопичені в результаті опалювального сезону борги мешканців цих будинків у Хуторах. Торік – 400 тисяч гривень, цьогоріч – 150, – розповідає начальниця фінансового відділу Червонослобідської ОТГ Юлія Чеша. –. Так далі продовжуватися не могло. Тому за ініціативою самих мешканців розробили програму переходу на індивідуальне опалення, яке змінить ситуацію і власники квартир зможуть самостійно забезпечувати своє житло теплом.

Як  повідомляє пресслужба ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на ранок 12 жовтня у Черкаської області від початку пандемії лабораторно підтверджено 5668 випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію.

За останню добу в регіоні виявлено 70 нових хворих. Це дещо менше, ніж у дні попереднього тижня. «Лідером» із захворюваності залишається Смілянський район, де за добу встановлено 31 особу хворих на COVID. В обласному центрі маємо підтверджених 18 випадків, 10 – у Кам’янському районі. Окрім цього, ще по 7 хворих виявлено в місті Умань та на Канівщині, 6 – на Жашківщині.

На коронавірус захворіли ще 4 золотонісці та четверо жителів Корсунь-Шевченківського району, три нові випадки виявили на Шполянщині.

9 жовтня 2020 року голова районної ради Валентина Любомська провела пленарне засідання 43-ї сесії Тальнівської районної рад.

На початку присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України в ході проведення АТО і Операції Об'єднаних сил та пам'ять колеги – депутата Тальнівської районної ради, справжнього хлібороба Скіченка Миколи Дмитровича, серце якого  перестало битися у ці дні кілька років тому.

Потім голова районної ради Валентина Любомська спільно із головою райдержадміністрації Олександром Цимбалом вручили Почесні грамоти Черкаської обласної ради Тальянківському сільському голові Івану Шилкіну, депутату обласної ради Володимиру Копійченку та Вітальну адресу районної ради та районної державної адміністрації Лащівському сільському голові Тамілі Дворніковій.