середа, жовтня 7, 2020

Мокрокалигірська громада увійшла до переліку відібраних  Міністерством соціальної політики для надання технічного оснащення з метою впровадження програми «Соціальна громада»,  виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей. Тож нещодавно тут отримали сучасні комфортні меблі (меблі  для спеціалістів та відвідувачів, шафи для документів, тощо), а незабаром отримають також  і комп’ютерну техніку, в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції і розвитку проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що повністю відповідає мінімальним технічним вимогам для впровадження «Соціальної громади».

Це дасть змогу набагато оперативніше оформляти надання допомог  матерям-одиначкам, дітям-інвалідам, допомоги після народження дитини, надання субсидій та компенсацій тощо.

За інформацією Степанецької ОТГ, у громаді оголошено голосування за проєкти громадського бюджету, які відібрані для конкурсу і 9 (дев’ять) з яких будуть реалізовані за кошти бюджету громади в 2021 році як проєкти-переможці – один великий та вісім малих, - по одному в кожному старостинському окрузі.

Із 32 поданих проєктів допущено до голосування 28, які відповідають Положенню і серед яких: 4 (чотири) великі проєкти – «Спорт для всіх - здоров'я кожного» та «Дитячий ігровий простір в Степанецькій ОТГ» с.Степанці, «Капличка, як символ духовності Мартинян» с.Мартинівка, «Позашкілля заради майбутнього» с.Малий Ржавець.

Інші двадцять чотири - малі проєкти: по Беркозівському старостинському округу - три: «Упорядкування території центрального ставка з облаштуванням переходу на острів та пляжу», «Тренажерний зал в приміщенні сільського будинку культури» і «Побудова каплички».