четвер, серпня 6, 2020

- Коли ми об’єднувалися у громаду, у деяких наших селах відмовлялися ходити рейсові автобуси. Мовляв, у вас такі дороги, самі возіть своїх людей чим хочете, - розповідає голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба. – Це я про Ковалиху, де ми одразу зробили поточний ремонт найбільш безнадійних 1,5 кілометра дороги. Ми почали з приведення до ладу найбільш «убитих» доріг усередині населених пунктів, і сконцентрувалися на дорогах, що поєднують села між собою.

Відповідно до плану роботи Уманської районної ради та з метою підбиття підсумків проведених робочих виїздів у населені пункти району проведено семінар-навчання із секретарями сільських та селищної рад Уманщини. Вів семінар заступник голови районної ради Петро Бабкін.

До участі в семінарі були запрошені працівники виконавчого апарату районної ради, райдержадміністрації та районних служб.

У рамках розгляду питань порядку денного перед присутніми виступила головний спеціаліст з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селища району виконавчого апарату районної ради Тетяна Роєнко, яка ознайомила присутніх з порядком передачі об’єктів комунальної власності.

Кабінет Міністрів України затвердив Державну стратегію регіонального розвитку на 2021-2027 роки, проект якої розроблено Мінрегіоном на виконання Закону України «Про засади державної регіональної політики» та Указу Президента України від 20 вересня 2019 р. № 713 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції». Про це йдетьсяч на офіційному сайті Мінрегіону.

Проект Стратегії підготовлено у співпраці з Офісом Президента України, центральними та місцевими органами виконавчої влади, асоціаціями органів місцевого самоврядування, проектами та програмами міжнародної технічної допомоги.

Як повідомляють у Бузівській ОТГ,  за минулий рік у розвиток громади вкладено загалом понад 7 мільйонів гривень, в тому числі – 4,4 млн. власних бюджетних коштів, з інших бюджетів - 1,6 млн., спонсорських коштів – 1,3 млн. Це дало можливість громаді реалізувати більше 40 проектів, що спрямовані на підвищення комфорту проживання мешканців на території громади. Серед проектів один із головних, що його вдалося реалізувати в цьому році - утеплення школи. Нині тут завершуються опоряджувальні роботи та  здійснюється закупівля нових меблів для навчальних класів.

Відтепер, майже 300 школярів сіл Бузівської громади зможуть навчатися у значно кращих умовах, а найбільша сільська школа у Жашківському районі  – суттєво економити на опаленні.