понеділок, серпня 3, 2020

Село Степанці, яке є центральною садибою Степанецької ОТГ, знають на Черкащині як одне з найбільш успішних та перспективних сіл. А незабаром воно стане відомим на всю Україну завдяки участі у проєкті «ВеСело» – спільній ініціативі інтернет-ресурсу Depo.ua та МХП, що має на меті показати самобутність українських сіл не з точки зору їх етнографічної чи природної цінності, а в першу чергу – як основи нашої нації, як джерела невичерпного оптимізму, кмітливості, вміння адаптуватися до будь-яких умов.

Днями знімальна група проекту завітала у Степанці, де відвідала найцікавіші місця села, та відкрила для себе секрет успіхів цієї громади.  Головними героями передачі стали люди, закохані у своє село, готові робити все можливе  для його процвітання. І ті, що вже побачили світ, проте все одно хочуть жити саме у Степанцях, і молодь, що не чекає моменту закінчити школу і «вирватися» до столиці,  а сама створює собі цікаве життя і дозвілля тут, у Степанцях.

03 серпня 2020 року проведено засідання комісії з конкурсного відбору на зайняття вакантної посади директора КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради».

Відкрив і вів засідання голова конкурсної комісії перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Відповідно до порядку денного присутніх членів комісії та представників колективу було ознайомлено з розпорядженням голови обласної ради щодо оголошення конкурсу та формування складу комісії.

У рамках проекту «Задай курс владі», всеукраїнська ініціатива «Активна громада» підготувала карти розвитку двох громад Черкащини – Червонослобідської та Сагунівської ОТГ. Практично це набір або перелік проблем та можливостей розвитку громади на майбутні роки.  До речі, карта розвитку може  стати орієнтиром для кандидатів у депутати обох ОТГ - вирішення яких саме питань передовсім хочуть бачити люди обох громад.