п'ятниця, липня 3, 2020

Як інформують у Маньківській районній раді, її голова Світлана Лещенко провела пленарне засідання 46-ої сесії  сьомого скликання, у роботі якої взяли участь голова райдержадміністрації Анатолій Риженко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації.

Обравши секретаріат, депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Працювали оперативно, адже всі питання були заздалегідь опрацьовані на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Одним із перших народні обранці розглянули питання щодо внесення змін до районного бюджету, викликаних необхідністю розподілу коштів субвенцій з обласного бюджету та місцевих рад району та перерозподілу бюджетних призначень.

 

Відповідне рішення було ухвалено виконавчим комітетом Канівської міської ради в ході останнього засідання. Про це повідомив сайт Канівської міської ради.

Уже другий рік поспіль Канів перемагає в екологічному конкурсі, що проводить Черкаська ОДА. Перемога дає змогу отримати фінансування для втілення нагальних проблем у напрямі екології. Торік було придбано сучасний сміттєвоз для КП «ЖЕК» та нові контейнери, що дали можливість запровадити роздільний збір сміття.

Цього року у Канева знову перемога. Розглядається можливість придбання ще однієї машини для вивезення сміття.

Працівники КП «Благоустрій» розпочали перший етап боротьби із бур’яном-алергеном — амброзією. Алергенний бур’ян почали обробляти хімічним засобом «Амбростоп» (розробленим компанією «Бішофіт МД») на території Червоного ставу у м. Шпола.

Як зазначає директор КП «Благоустрій», Микола Нарадько, комунальники працюють поки що в режимі експерименту, адже така обробка проводиться в громаді вперше. Але вже складено більш детальну карту, де росте амброзія. Першим об’єктом стала територія на березі Червоного ставу. Потім комунальники оброблять територію за міською ЗОШ № 1 (обіч пішохідної доріжки через місток, який сполучає з вулицями Гвардійська, Молодіжна, Садова, Лютнева тощо), а також вздовж пішохідної доріжки, яка сполучає вул. Таранця через берег р. Шполки з вул. Некрасова  та виходить до дитсадка № 4 «Сонечко».