четвер, липня 2, 2020

Члени профспілкових організацій по всій Україні виступили за недопущення прийняття проєкту ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» (реєстр. № 2681). Вони вважають, що законопроєкт звужує права профспілкових організацій та порушує ряд норм українського законодавства та міжнародних договорів.

Під час зустрічі із головою Федерації профспілок Черкащини Петром Шевченком голова обласної ради Анатолій Підгорний зауважив, що обласна рада підтримає позицію профспілок і направить прийняту резолюцію до Верховної Ради України.

За інформацією Степанецької ОТГ, завдяки камерам відеоспостереження, які встановленні на території населених пунктів громади, вдалося викрити групу зловмисників, які працювали на території декількох районів.

Наприкінці травня була пограбована садиба в Мартинівці. Господарі звернулися до поліції та до в. о. старости Мартинівського старостинського округу Алли Буслі. За допомогою камери відеоспостереження, яка встановлена на перехресті вулиць села Мартинівки було зафіксовано рух підозрілого не місцевого автомобіля.

Отримавши запис, поліцейські оперативно встановили вірогідних крадіїв, які, як з’ясувалось, «працювали» у Канівському, Смілянському, Шполянському, Чигиринському і Драбівському районах.

Відзначимо, що камери відеоспостереження у громаді було встановлено завдяки сприянню Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП-ГРОМАДІ» за фінансової підтримки ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».

 

Пенсійний фонд України запровадив послугу автоматичного призначення пенсії. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

«З 1 липня Пенсійний фонд України впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду», - ідеться в повідомленні.

Зазначено, що сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

 

За повідомленням Балаклеївської ОТГ, розпочато роботи з  відновлення унікального історичного об’єкту – сторічного вітряка.

- Дерев’яний млин серед поля,  на околиці села Теклине, бачать всі, хто проїжджає київською трасою поблизу Сміли. У 1907 році його поставила тут відома  заможна родина Маньків, - розповідає голова Балаклеївської ОТГ Ростислав Ситнік. -  Ми завжди піднімали питання про відновлення цієї історичної пам’ятки, що чимало вже постраждала від людської руки: вітряк місцями дуже потрощено, а всі металеві конструкції винесено… Вільних коштів на реставрацію  ОТГ не має, ми закупили лише найнеобхідніше, а деревину надав Смілянський лісгосп. Усі роботи  вирішили провести зусиллями громади, народною толокою. Люди з охотою відгукнулися на таку пропозицію, серед добровольців - і корінні жителі, безпосередні нащадки колишніх власників вітряка – Віктор Демиденко та Петро Ярошенко.

Як інформують в Уманській районній раді, днями  її голова Оксана Супрунець здійснила виїзд у села Антонівка та Посухівка, де оглянула приміщення закладів освіти та дошкільних установ, сільських ФАПів, будинків культури та детально ознайомилася з їх роботою.

Вона проаналізувала хід підготовки закладів соціальної сфери до опалювального сезону, стан доріг і транспортного сполучення, виконання програми соціально-економічного розвитку населених пунктів в цілому.