середа, липня 1, 2020

Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний привітав прикордонників  із річницею від дня заснування центру підготовки та вручив почесні грамоти.

Допомога по частковому безробіттю на період карантину може виплачуватися  фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок. Про це інформує Державна служба зайнятості. 

Такі зміни стали можливими завдяки урядовим ініціативам, а саме - ухваленню Постанови КМУ від 03.06.2020 № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Служба зайнятості презентує покрокову інструкцію: як ФОПу без найманих працівників отримати допомогу по частковому безробіттю.  Усього шість простих кроків.

1. Зверніться до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ упродовж 90 днів з моменту  зупинення чи скорочення діяльності.

За повідомленням Корсунь-Шевченківської районної ради, її голова Валерій Заболотній провів пленарне засідання 49-ї сесії  сьомого скликання, у роботі якої взяли участь керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники окремих підприємств, установ і організацій району, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було подано 73 питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Відсьогодні МОН спільно з ПриватБанком розпочинають повертати учасникам пробного ЗНО кошти, сплачені раніше за участь у тестуванні. Про це інформує Урядовий портал.

Що потрібно знати, щоб швидко отримати кошти?

Кому повертають кошти?
Кошти повертатимуть саме тій особі, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО. Ні мамі, ні батькові, а саме тим учасникам та учасницям, які були зареєстровані на тестування.

Як отримати кошти через ПриватБанк?
Необхідно мати будь-яку картку в ПриватБанку, оформлену саме на учасника/учасницю пробного ЗНО. Фінансовий телефон у ПриватБанку повинен співпадати з телефоном, вказаним під час реєстрації на пробне ЗНО як основний.

Як дізнатись про отримання коштів?
Ті учасники, які мають картку ПриватБанку, отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів на картку.

З нагоди Дня Конституції у Балаклеївській ОТГ відбулася спортивна подія, що вже стала традицією – на вшанування пам’яті мужнього воїна, який у мирні дні відстоював на футбольних полях честь рідної Балаклеї, а шість років тому виступив на захист незалежності України проти російського агресора і віддав життя – Євгена Войцеховського, проведено футбольний турнір.

Цьогорічний захід зібрав 10 команд у 3 вікових категоріях. Цікава і напружена боротьба розгорнулася серед команд Смілянського та Городищенського районів. Безкомпромісними були ігри між іншими командами.

У підсумку у наймолодшій та юнацькій вікових категоріях перемогу отримали футболісти села Балаклея.

Із дорослих команд кубок пам’яті Євгена Войцеховського повезла додому команда села Тернівка Смілянського району.